Nyheter

Nå er tiden for å tenke på skolegudstjenestene (Fjuken)

Dette er ikke tiden hvor de fleste skoler har gudstjenester i skoletiden, det skjer stort sett rundt jul, påske, og pinse. Men nå er det tid for kommunen å vurdere om skolene følger de forpliktelsene de har når de velger å la den lokale kirken invitere til gudstjenester i skoletiden. Det er blant annet soleklart at Vågåmo skule ikke oppfyller disse forpliktelsene, og skolen og Vågå kommune må rydde opp i dette.

God jul til alle!

Skolen er ferdig for i år, årets juleavslutninger har vært og skolegudstjenestene er for denne gangen ferdiggjort. Det er med andre ord juleferie. På tross av at regelverket for skolegudstjenester er over 5 år og lovverket er snart 10 år gammelt så er det dessverre mange brudd på dette regelverket, over hele landet. Historiene kommer inn fra hele landet, uten at noen landsdel ser ut til å utmerke seg verken i den ene eller andre retningen. Men det har også vært gladsaker.

Den norske kirke og skolegudstjenestene

Den 27.11 publiserte Den norske kirke ved Avdelingsdirektør, avdeling for menighetsutvikling, Paul Erik Wirgenes en artikkel på kirken.no om skolegudstjenester som jeg stiller meg litt ambivalent til. På flere områder understreker den viktige elementer rundt dette med å arrangere gudstjenester i skoletiden, samtidig som den ser ut til å fullstendig overse deler av problematikken.

Sider

Abonner på Nyheter